Hyvää joulua!

Ruokalaakson tiimi toivottaa verkostolleen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

Vuosi 2020 alkaa olla lopuillaan. Tänä poikkeuksellisena vuonna jatkoimme suunnitelman mukaisia toimenpiteitä soveltaen etätyöskentelyä. Alla poimintoja vuoden aikana tehdyistä toimenpiteistä:

  • Viimeistelimme marjapilotin kliinisen osion. Tuloksista viestimme kansainvälisellä artikkelilla sekä toimme esille mustaherukan vetovoimaisuutta kansantajuisella esitteellä.
  • Muotoilimme marjapilotissa testatun yhteistyön ja osaamisen pohjalta ydintoiminnan konseptin.
  • Muotoilimme ja kehitimme eteenpäin konseptiin linkittyviä palveluja, kuten kuluttajalähtöistä tuotekehityspalvelua. Tähän liittyen kehitimme myös kuluttajien kotona tapahtuvia testausmenetelmiä.
  • Jatkoimme innovaatioalustojen pystyttämistä: Proteiinialusta erilaisten proteiinien sulavuuden, hyväksikäytettävyyden ja turvallisuuden testaamiseen on käytännössä valmis ja hyödynnettävissä tutkimuksellisiin tarpeisiin. Suoliston terveys ja fermentaatio -alustaa kehitetään vielä vastaamaan imeväisikäisten suoliston olosuhteita.
  • Järjestimme viisi webinaaria ja kaksi laatukoulutusta.
  • Koordinoimme elintarviketeknologian täydennyskoulutusta. Saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella suunnittelimme tälle mahdollista jatkoa.

 

Ruokalaakson toiminta jatkuu hankkeena 31.3.2021 asti

Koska koronavirusepidemian asettamat rajoitukset estivät varsinkin Itä-Suomen yliopiston laboratoriotyöskentelyä viime keväänä ja ovat hidastaneet verkostoyhteistyötä, jatkamme hanketyöskentelyä vielä alkuvuoden 2021.