Ajankohtaista

Uudet kansalliset ravitsemussuositukset ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Erityisesti lihan ja prosessoitujen lihatuotteiden sekä kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttöä koskevat suositukset muuttuvat aiempiin verrattuna. Uusista ravitsemussuosituksista ei kannata kuitenkaan kokea painetta...

Omien ruokailutottumusten tarkastelu ja kehittäminen on jatkossa helppoa Ravitsemusnavigaattorin ja Ravitsemuspolun avulla. Maksuttomat ja käyttäjäystävälliset verkkotyökalut antavat välittömän palautteen ruokailutottumuksista ja tarjoavat lisätukea terveyttä edistävään ja kestävään syömiseen. Työkalut lanseerataan...

FOODNUTRI-hankkeessa työstetyt digitaaliset itsehoidon työkalut ravitsemuksen laadun mittaamisen ja kehittämisen tueksi alkavat valmistua. Ravitsemusnavigaattori ja Ravitsemuspolku lanseerataan ma 11.11.2024, jolloin julkaisutilaisuus on katsottavissa YouTuben kautta. Ravitsemusnavigaattori perustuu Ruokavalioindeksiin, joka on diabeteksen...

FOODNUTRI-hankkeessa kehitetään Euroopan unionin osarahoituksella digitaalista verkkotyökalua, Ravitsemusnavigaattoria, ruokavalion laadun arvioimiseen ja automaattiseen palautteenantoon. Ravitsemusnavigaattori pohjautuu diabeteksen ehkäisytutkimuksissa kehitettyyn ja validoituun Ruokavalioindeksiin. Kehittäminen tapahtuu moniammatillisessa yhteistyössä asiakasrajapinnassa palvelumuotoilua ja käytettävyystestauksia...

FOODNUTRI-hankkeessa (EAKR) kehitetään digitaalista verkkotyökalua, Ravitsemusnavigaattoria, ruokavalion laadun arvioimiseen ja automaattiseen palautteenantoon. Ravitsemusnavigaattorissa ruokavalion laatu arvioidaan Ruokavalioindeksillä. Ruokavalioindeksi on tieteellisesti arvioitu työkalu, joka on kehitetty diabeteksen ehkäisytutkimuksissa. Ravitsemusnavigaattori sopii kuluttajille itsehoidon...

Palvelumuotoilu on menetelmä, joka keskittyy suunnittelemaan ja kehittämään kokonaisvaltaisia ja käyttäjälähtöisiä palveluita. Se integroi muotoilun, liiketoiminnan ja käyttäjäkokemuksen näkökulmat, pyrkien parantamaan palveluiden laatua, käyttäjäkokemusta ja asiakastyytyväisyyttä. Palvelumuotoiluprosessi voi sisältää muun...

Kuopiolainen Aminoversum Oy investoi lisää tuotantokapasiteettiin, päätuotteen eli proteiinikeksin kasvaneen kysynnän vuoksi. Planet Aminon perustajajäsen ja toimitusjohtaja Simo Putkuri toteaa, että kasvava kysyntä on pienelle elintarvikealan yritykselle elintärkeää ja luo uskoa...

Kolme ensimmäistä kuluttajatutkimuspilottia käynnistyi syksyllä 2023 FOODNUTRI-hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut selvittää kuluttajien asenteita täysin uudenlaisiin ruokiin ja raaka-aineisiin. Kulutus- ja ruokailutottumukset ovat muuttumassa merkittävästi. Kasvisruoan ja kasvipohjaisten tuotteiden kysyntä kasvaa...