Ajankohtaista

Ruokalaakson ensisijainen tavoite on luoda aktiiviseen yhteistyöverkostoon pohjautuva toimintamalli Pohjois-Savon elintarvikesektorin kehittämiselle. Vuoden 2019 aikana selvitimme hankkeen jälkeisen (2021-) toimintamallin muotoa ja sisältöä haastattelemalla yrityksiä ja muita toimijoita sekä vertailemalla...

Toukokuun 2020 uutiskirjeessä esiteltiin lyhyesti Ruokalaaksossa tehtyjä opinnäytetöitä ja opiskelijaprojekteja. Tutustu niihin tarkemmin tämän laajennetun artikkelin avulla. Opiskelijayhteistyö on näyttäytynyt Ruokalaaksossa eri alojen opinnäytetöiden ja opiskelijaprojektien muodossa. Kaksi Pro gradu –tutkielmaa...

Ruokalaaksossa on kevään aikana toteutettu kuluttajalähtöinen tuotekehityspilotti, jonka tavoitteena on kehittää yrityksille tarjottavia tuotekehitys- ja kuluttajatutkimuspalveluita sekä mallintaa asiantuntijatahojen välistä yhteistoimintaa. Käytännössä pilotilla edistetään yritysten tuotekehitysprosessien hallintaa, kuluttajaymmärrystä ja kilpailukykyä...

Webinaarivartti: Vaihtoehtoisia teknologioita elintarviketurvallisuuden parantamiseen Torstai 4.6. klo 13:00 - 13:15 Ruokalaakso järjestää torstaina 4.6. klo 13:00 alkaen webinaarivartin, jossa esitellään vaihtoehtoisia teknologioita elintarviketurvallisuuden parantamiseen. Asiantuntijana webinaarissa toimii Ruokalaakson elintarviketeknologi Tommi Laaksonen,...

 Webinaarivartti: Elintarvikeväärennökset lainsäätäjän näkökulmasta Ruokalaakso järjesti perjantaina 24.4. webinaarin elintarvikeväärennöksistä lainsäätäjän näkökulmasta. Asiantuntijana professori Katja Lindroos. Tallenteelta löytyvät myös vastaukset kysymyksiin, joita ei webinaarin live-osuuden aikana ehditty käsitellä! Alkuperäinen esityspäivä: Perjantai 24.4.2020   Tallenne...

Tule mukaan kotitestaajaksi! Ruokalaakso hakee tuotetestaajia yrttipohjaisten tuorepestojen kuluttajatutkimukseen, jossa tavoitteena on saada kuluttajien kotioloissa raportoimia näkemyksiä ja kokemuksia pesto-tuotteiden  kulutus- ja käyttötottumuksista sekä selvittää niiden miellyttävyyttä ja hyväksyttävyyttä. Tutkimukseen...

Oletko kiinnostunut omasta ravitsemuksestasi ja hyvinvoinnistasi? Kuuluvatko marjatuotteet ruokavalioosi? Henkilökohtaisen hyvinvoinnin arvostus näkyy nykypäivänä yhä enemmän suomalaisten ruokavalinnoissa, sillä yhä useammin kuluttajia kiinnostaa ruoan alkuperä, valmistusmenetelmät ja raaka-aineet sekä näiden...

Ruokaketjun toimijoiden kohtaamis- ja verkostoitumistapahtuma löysi korvaavan ajankohdan syksyltä. Lähituotteilla makua lautasille on koko ruokaketjun toimijoiden kohtaamis- ja verkostoitumistapahtuma. Tapahtuman uusi ajankohta on torstaina 8.10.2020 klo 14:00-17:00, ja se järjestetään alkuperäisen...

Ruokalaakson ensisijainen tavoite on luoda aktiiviseen yhteistyöverkostoon pohjautuva toimintamalli Pohjois-Savon elintarvikesektorin kehittämiselle. Vuoden 2019 aikana selvitimme hankkeen jälkeisen (2021-) toimintamallin muotoa ja sisältöä haastattelemalla yrityksiä ja muita toimijoita sekä vertailemalla...