Ajankohtaista

Webinaarivartti: Suolistomalli ja sen hyödyt yrityksille sekä yhteistyökumppaneille Perjantai 20.9. klo 13:00 - 13:15 Ruokalaakso järjestää perjantaina 20.9. klo 13:00 – 13:15 ensimmäisen webinaarivarttinsa. Webinaarissa kerrotaan Itä-Suomen yliopistolla ravitsemustieteellä rakennettavasta suolistomallista, sekä...

Syyskuun 2019 uutiskirjeessä esiteltiin marjapilotin etenemistä. Tutustu marjapilotin ateriakoe-osioon tarkemmin tämän laajennetun artikkelin avulla. Ruokalaakson marjapilotin kliininen ateriakoeosio (MAQUA-tutkimus) käynnistyi syyskuun alussa Itä-Suomen yliopiston Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä. Rekrytointi-ilmoitus herätti...

Etsitään tutkittavia mustaherukkatutkimukseen Ruokalaaksossa Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen yksikössä alkaa tutkimus, jossa selvitetään mustaherukan vaikutuksia aterianjälkeiseen verensokerivasteeseen. Tutkimukseen sisältyy neljä tutkimuskäyntiä syys-joulukuussa 2019 Kuopion kampuksella (Canthia-rakennus, Yliopistonranta 1C). Tutkimuskäynnit ovat arkiaamuisin...

Itä-Suomen yliopistolla kehitetään menetelmiä elintarvikkeiden mikromuovien tutkimiseksi. Kuvassa Patrik Lahtinen suodattaa maitonäytettä mikromuovien eristämiseksi. Mikromuovit ovat olleet otsikoissa viime aikoina todella laajasti, mutta tutkimustietoa niistä on vielä hyvin vähän, todettiin Itä-Suomen...

Toukokuun uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein ja kertoo Ruokalaakson kuulumisista, ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Tsekkaa, mistä toukokuun uutiskirjeessä on kerrottu tai käy...

Toukokuun uutiskirjeessä esiteltiin kevään 2019 aikana järjestettyä aistinvaraista asiantuntijakoulutusta. Tutustu koulutuksen vaiheisiin, sisältöön ja palautteeseen tarkemmin tämän laajennetun artikkelin avulla. ”Kouluttaja oli osaava, selkeä ja lämminhenkinen.” Ruokalaaksolaisille järjestettiin helmi-huhtikuussa 2019 maksuton aistinvarainen...

Kuinka yrityksen tarpeet ja olemassa olevan osaamisen kohtauttaminen laajentui verkostojen kautta usean osaamisalueen kehittämistyöksi ja kokonaan uudeksi hankesuunnitelmaksi - Esimerkkinä korkeapaineprosessointi. Yksi Ruokalaakson tavoitteista on saada yritysten kehittämistarpeet kohtaamaan tarvetta vastaavan...

Mitä? Haemme osallistujia maistamaan ja arvioimaan pakastettuja kasvipohjaisia marjatuotteita. Tutkimus kestää noin 30 minuuttia. Tutkimuksen tarkoituksena on saada kuluttajien näkemyksiä ja kokemuksia tutkittavista tuotteista sekä selvittää tuotteiden miellyttävyyttä ja hyväksyttävyyttä....

What? We are looking for volunteers to taste and evaluate frozen plant-based berry products. This test will last about 30 minutes. This consumer survey is part of Food Valley project...