Ruokalaakso-verkosto

Ruokalaakso-verkostossa toimii ihmisiä tieteen, opetuksen, kehityksen ja teollisuuden aloilta. Haluatko yrityksesi osaksi yhteistyöverkostoa? Ota yhteyttä!

Pohjois-Savon alkutuotannon ja elintarvikealan yhteistyöverkosto

Ruokalaakso on myös osa Pohjois-Savon alkutuotannon ja elintarvikealan yhteistyöverkostoa, joka tukee laaja-alaisesti ruokasektorin toimintaa ja kehittämistä.

Yhteistyöverkoston ydintoimijat ovat Itä-Suomen yliopisto (ravitsemustieteet), Savonia-ammattikorkeakoulu (ruokaliiketoiminnan vahvuusala), kehitysyhtiö SavoGrow’n elintarviketoimiala, Luonnonvarakeskus (Maaninka), Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky), Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä (Ysao) sekä ProAgria.

Lisäksi Pohjois-Savon ruokasektorilla toimii muita osaajia.

Verkostomme tarjoaa tutkimus-, kehitys-, opetus- ja asiantuntijapalveluita alkutuotannosta (marjojen ja kasvien tuotanto, maidon ja lihan tuotanto, kalan viljely) lähi- ja luomuruoan käytön tukemiseen, kiertotalouden, vastuullisuuden, ruokaturvallisuuden ja ihmisten ravitsemuksen huomioimiseen ruokaketjussa sekä elintarvikkeiden kehitykseen ja jalostukseen.

Palvelut, jalostus, tuotteistus

Edellä mainittuihin liittyen verkostostamme löytyy testaus- ja pilotointialustoja, kuten huuhtouma- ja pintavalumasimulaattori, lysimetrikenttä, biokaasututkimusalusta, urban farming -viljelyalustat, marjanviljelyn koetila, CowLab-tutkimusnavetta, Savon eläinsairaala, opetuskeittiöt, tuotekehitys- ja kuluttajatestitilat sekä kliininen ja elintarviketutkimuslaboratorio.

Pohjois-Savon yhteistyöverkoston toimintaa

  • Pitkäjänteisellä kehittämistyöllä Pohjois-Savosta gastronomian ja ruokamatkailun kärkialue 2020 (lue lisää)
  • Food Learning Export Network Ruokaketjun koulutus­vientiverkosto (lue lisää)
  • Tila-, laite- ja prosessisuunnittelupalvelusta apua elintarvikeyrityksen investointiin (lue lisää)
  • Uupuneet paristot tuottavat virtaa kasvinviljelyyn (lue lisää)
  • Kirjolohi ui rypsiöljylläkin – ekologista, taloudellista ja terveellistä (lue lisää)
  • Tarpeiden ja osaamisen kohtauttamista Ruokalaaksossa (lue lisää)
  • Mustaherukasta tuotekehityksen ja tutkimuksen kautta terveysvaikutteiseksi elintarvikkeeksi (lue lisää)
  • Suolistomallin mahdollisuudet tuotteiden terveyshyötyjen todentamisessa (lue lisää)

Yhteyshenkilöt

Alkutuotanto: Mikko Järvinen, mikko.jarvinen@luke.fi

Elintarvikkeet: Henna Lehikoinen, henna.lehikoinen@savonia.fi

Tervetuloa FoodRobo - Ruokarobotiikka ja -automaatioympäristön kehittäminen -hankkeen päätösseminaariin 22.9.2022 klo 13:30-15:30. Tilaisuus on verkossa (zoom). Ohjelmassa kuulemme hankkeessa tehdyistä toimenpiteistä, mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä lopuksi kiteytämme Kirnu Kreativ:n johdolla ruokapalveluluiden kehittämistarpeet...

Elintarvikkeiden säilyvyyden parantaminen ja laadun varmistaminen uusilla tekniikoilla kehityshanke Paikka: MS300, Yliopistonranta 1, Medistudia rakennus, KUOPIOSeminaaria voi seurata myös Teams-etäyhteydellä , linkki lähetetään ilmoittautuneille. OHJELMA: 13.15-13.20 Tervetuloa, avajaissanat, Jenni Korhonen, projektipäällikkö, UEF13.20-13.50...

Aika: 11.5.2022 klo 14:00-17:00 Paikka: Zoom (linkin Zoomiin saat ilmoittautumisen yhteydessä automaattisessa kuittausviestissä) Ilmoittautuminen 10.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/617CE886E3459A49 (jos olet ilmoittautunut mukaan jo aiemmin, ilmoittautumisesi on edelleen voimassa) Ruokahuollon tulevaisuuden ratkaisut –työpajojen sarja on...

FoodRobo-Ruokarobotiikka ja-automaatioympäristön kehittäminen-hanke järjestää Ruokahuollon tulevaisuuden ratkaisut –työpajojen sarjan alkaen huhtikuusta 2022.Ensimmäinen työpajoista järjestetään Zoomin kautta tiistaina 5.4. klo 14:00-17:00Ilmoittautuminen 4.4. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/617CE886E3459A49 Osallistumislinkki tulee ilmoittautumisen kuittausviestissä.Tervetuloa tilaisuuteen keskustelemaan,...

FoodRobo - Ruokarobotiikka ja -automaatioympäristön kehittäminen hankkeessa kehitetään joukkoruokailun ruoanjakelua automatisoimalla osa ruoanjakeluketjusta, hyödyntämällä digitaalisia ratkaisuja. Isommat joukkoruokailun yksiköt toimivat kuin elintarvikealan tai muun teollisuuden teollisuusyksiköt. Kuitenkin useissa joukkoruokailun toimipisteissä...

AIKA: ke 10.11 klo 16:40−19:00 Osallistu mukaan tästä linkistä (webinaari, Teams-yhteys) Tervetuloa webinaariin kuulemaan puheenvuoroja digitalisaation, automaation ja robotiikan asiantuntijoilta ja keskustelemaan näkymistä elintarvikealalla! Tilaisuus on suunnattu erityisesti elintarvike- ja ICT-/teknologia-alan toimijoille....

Lokakuun 2021 uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson ja Agri-Food -klusterin yhteinen uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille sekä klusterin jäsenten yhteyshenkilöille. Uutiskirje ilmestyy 3-4 kuukauden välein, painottuen Ruokalaakso-yhteistyöverkoston ja...

Tervetuloa mukaan kuulemaan parhaat palat kansallisesta elintarviketutkimusstrategiasta! Suomelle julkaistiin keväällä 2021 usean organisaation yhteistyönä tuotettu terveyttä ja kestävää kehitystä edistävä elintarviketutkimuksen strategia. Ruokatutkimuksen strategia kattaa elintarvikeketjun osa-alueita kestävästä ruoan tuotannosta terveellisen...

Suomelle julkaistiin usean organisaation yhteistyönä tuotettu terveyttä ja kestävää kehitystä edistävä elintarviketutkimuksen strategia. Strategian sisältöä käydään Ruokalaakso-yhteistyöverkoston johdolla läpi kaikille avoimessa tilaisuudessa elokuussa, 23.8. klo 14-16. Tavoitteena on tarkastella strategiaa...

Kesäkuun 2021 uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson ja Agri-Food -klusterin ensimmäinen  yhteinen uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille sekä klusterin jäsenten yhteyshenkilöille. Uutiskirje ilmestyy 3-4 kuukauden välein, painottuen ainakin aluksi...